9 May 2015

Visiting Vienna Art museums - Wienin taidemuseoita

Kävin Wienissä suunnitelmani mukaan neljässä taidemuseossa. Tiukka ohjelma, mutta kyllä kaupungilla kävelyyn ja pieneen shoppailuunkin jäi aikaa!

I visited four art museums in Vienna. A tight schedule, but I still had time to walk around the city as well!

Museums Quartier

Jos olet kiireinen, käynti Museums Quartier-alueella voi olla hyvä idea, koska siellä on useita museoita, kuten mumok ja Leopold museum,  pienellä alueella.

Kävin mumokissa, jossa päänäyttely oli poptaiteesta, joka ei kuulu ihan suosikkeihini. Pelkäsin, että se olisi taas vaan Warholia. Toki sitäkin oli, mutta myös paljon muuta, myös aikaisemmin minulle tuntemattomia taiteilijoita ja teoksia. Kannatti siis käydä! Näyttely jatkuu muuten syyskuulle asti.

Wienissä on hienoa se, että museoilla on selvästi riittävät varat ja omat teosvarastot upeiden näyttelyiden järjestämiseen. Mumok on Ludwig-säätiön omistama. Ludwigit olivat varakas pariskunta, joka keräsi poptaidetta jo kuusikymmenluvulla. Kokoelma onkin suurin Yhdysvaltojen ulkopuolella.

If you don't have lots of time, a visit to the Museums quartier might be a good idea as there are several museums, like mumok and the Leopold museum, in a small area.

I visited mumok, where the main exposition was pop art, which isn't my big favourite. I thought maybe that's all Warhol again, but luckily I was wrong. The exposition goes on until September and is well worth visiting.

The museums in Vienna seem to have the means and collections to build exquisite expositions, which is a big plus. The Ludwigs were a couple who collected pop art already in the 60's. The collection is the largest outside the USA.

Ludwig Goes Pop
 
mumok
 
mumok
Näyttää vähän luotaantyöntävältä, vai mitä?
It looks a little bit off putting, don't you think?
 Albertina oli ehkä kuitenkin suosikkini. Itse rakennuskin oli upea. Voit itse asiassa käydä samalla lipulla kurkkaamassa muutamia Habsburgien huoneita.

Korkeatasoisia näyttelyitä oli useita: mm. Monet bis Picasso; Degas, Cezanne ja Seurat ja Sturtevant. Kaikki varmaan tuntevat nämä taiteilijat, paitsi ehkä Sturtevantin. Se olikin mielenkiintoinen. Hän nimittäin teki edellä mainittujen poptaiteilijoiden töistä "muunnelmia". Niinkin voi siis nousta maineeseen. Vähän hämmentävää, mutta niin taiteen pitää ollakin.

Edvard Munch näyttely alkaa muuten 20.5.

Museossa on laadukas kauppa ja kahvila/ravintola, jonka lounas oli hyvä, mutta palvelu kovin kiireistä.

Albertina was my favourite. The building was beautiful and you can actually visit some Habsburg staterooms with the same ticket.
 
There were several expositions of high quality: Monet bis Picasso; Degas, Cezanne ja Seurat and Sturtevant. You probably know all the others but Sturtevant. She made "variations" on the before mentioned pop artists' work. I found it a little bit perplexing, but that's art.

Edvard Munch starting 20th May.

There's a good museum store and a cafe/restaurant. The lunch was good, but the service very hurried.Albertina
Secessioniin menin vain nähdäkseni Klimtin Beethoven Friezen, mutta itse rakennuskin oli komea. Teos löytyy alimmasta kerroksesta. Osuin paikalle englanninkielisen kierroksen aikana, joten kuulin enemmän teoksesta. Tykkään osallistua kierroksille, mutta kun aikaa oli vähän, en tällä kertaa tähdännyt niihin erityisesti.
 
Teoksesta on aika vähän jäljellä, sitähän on siirrelty vuosien mittaan, vaikka se tehtiinkin alun perin tähän museoon.
 
Sisäänpääsyä ei voi muuten maksaa luottokortilla.
 
I went to the Secession only to see the Beethoven Frieze by Klimt, but the building was special as well. The mural is in the basement. There's little left of it as it has been moved during the last 100 years. It was, however, originally made for this museum.
 
The entrance fee can't be paid with a credit card btw. 
 
Secession

Secession

Secession

Secession

Viimeinen museo ennen kentälle lähtöä oli Kunstforum Wien, jota operoi Itävallan Pankki. Museossa oli valokuvanäyttely, joka oli ok. En oikein ole perillä valokuvataiteesta, joten se ei sytytä niin kuin maalaustaide. Näyttelytilat olivat myös aika pienet.

My last stop before leaving for the airport was the Kunstforum Wien which is operated by the Bank of Austria. They had a photo exposition which was ok. I'm really not so much into photography as art, but that's probably because I don't know so much about it.
 
Kunstforum Wien
Pääsymaksu kaikkiin vierailemiini museoihin oli muuten 10-12 euroa.

The entrance fees to the museums I visited were 10-12 euros.

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.