19 April 2015

Singapore Chinatown

Chinatown on yksi niistä Singaporen nähtävyyksistä, jotka kannattaa käydä katsomassa lyhyelläkin matkalla. Se on elävä kaupunginosa, ei vain turistiloukku. Paikalle pääsee helposti vaikka metrolla (MRT, pysäkki Chinatown) tai taksilla. Paras aika vierailla on tietysti Kiinalaisen uuden Vuoden aikaan.

Chinatown is one of Singapore's must attractions. It's really easy to reach by the under-ground/subway (MRT, Chinatown stop) or taxi. The best time to visit is naturally during the Chinese New Year.


Sri Mariamman
Sri Mariamman

Alueen keskeinen nähtävyys on Singaporen isoin hindutemppeli Sri Mariamman, joka on todella upea. Temppeli rakennettiin jo 1800-luvun alkupuolella.

Oma suosikkini on kiinalainen Yue Hwa-tavaratalo ja etenkin sen tee- ja elintarvikeosastot. Hintoja kannattaa kumminkin katsoa ennen hankintaa. Ostin kiinalaisen rasian ja näin prikulleen samanlaisen Hong Kongissa puoleen hintaan.

The most important attraction is Singapore's largest hindu temple Sri Mariamman which is really colourful and beautiful. The temple was built in the first half of the 19th centure.

My own favourite is the Yue Hwa department store and especially its tea and food departments.
Pienet kaupat ovat mielenkiintoisia.
Take a look into the small stores.

Temple Street ja Pagoda Street ovat ne kadut, joilla matkailijat yleensä kulkevat. Kannattaa kuitenkin harhailla myös kauemmaksi ja kurkkia pieniin liikkeisiin ja ravintoloihin. "Apteekit" ovat mielenkiintoisia outoine rohtoineen.

Usually tourists walk on Temple Street and Pagoda Street but it's worth your while to walk further away and take a look into the small stores and restaurants.

Shophouse oli talo, jossa asuttiin yläkerrassa ja perheen liike oli alakerrassa.
A shophouse was a house where they lived upstairs and the family store was downstairs.

Kaikki ei ole vanhaa täälläkään.
All is not old around here.


Ravintolapöytä
A restaurant table

Chinese New Year

Chinese New Year

Durian lettujen myyntipiste
Durian pancakes are selling like hot cakes.

Mangoes


 
Shophouses


2 comments:

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.