12 April 2015

Hotel Club Rooms - are they worth the money? Club-huoneet - ovat ne hintansa arvoisia?

Etenkin Aasiassa otan lähes aina Club-huoneen, jos niitä on hotellissa ja jos se näyttää edes joten kuten järkevältä. Mitä ne Club-huoneet sitten ovat?

Especially in Asia I tend to choose a Club room if they are available. What is actually a Club room?

Afternoon tea is often included.
Hotellista riippuen ne voivat olla samanlaisia huoneita kuin jonkin muun kategorian huoneet, mutta niihin kuuluu erityispalveluita. Tai sitten ne voivat olla selvästi paremman laatuisia ja paremmin varusteltuja.

Olen asunut Club-huoneissa myös Euroopassa (mm. Berliinin Ritz Carlton ja Lontoon Langham) ja New Yorkissa (Ritz Carlton), mutta niiden lisäarvo oli aika vähäinen. Aasiassa olen asunut niissä ainakin seuraavissa hotelleissa:
 • Shangri-La Singapore Valley Wing (useita kertoja, paras)
 • Mandarin Oriental Singapore (useita kertoja, erittäin hyvä lounge, mutta huoneet eivät niin tasokkaita)
 • Conrad Singapore
 • Intercontinental Singapore
 • Shangri-La Bangkok
 • Four Seasons Bangkok (erittäin hyvä palvelu)
 • Intercontinental Hong Kong
 • JW Marriott Soul
 • Intercontinental Saigon
Club buffet area in the Mandarin Oriental Singapore
These rooms can be similar to the rooms in an other category, but special amenities are included. In some hotels the Club rooms might be more elegant and with better amenities.

I have stayed in Club rooms also in Europe (e.g. Ritz Carlton Berlin and Langham London) and in NYC, but they didn't add so much value in my opinion. In Asia I have stayed at least in these hotels' Club rooms:

 • Shangri-La Singapore Valley Wing (several times, my favorite, the best)
 • Mandarin Oriental Singapore (several times, great lounge with excellent service, but rooms are not of such a high quality)
 • Conrad Singapore
 • Intercontinental Singapore
 • Shangri-La Bangkok
 • Four Seasons Bangkok (excellent service)
 • Intercontinental Hong Kong
 • JW Marriott Soul
 • Intercontinental Saigon
Four Seasons Bangkok
Otetaan esimerkiksi tuo Singapore Shangri-La Valley Wing, joka on ehdoton suosikkini. Hotellissa on monta eri siipeä ja kaksi Club-puoltakin. Valley Wing on se ylellisempi.

Valley Wingin huoneet ovat selvästi yli tavallisen 5*:n keskitason, tyylikkäät ja kauniit erillisine pukeutumistiloineen. Puhumattakaan sviiteistä, joissa minulla on ollut ilo asua useampia kertoja.

Valley Wingin palveluihin kuuluu:
 • aamiainen erityisessä Summit Roomissa, jossa on pöytään tarjoilu niin toivoessasi ja pieni buffet. Mikään toive ei ole ongelma.
 • henkilökohtainen huonepalvelumenu, jossa on huomioitu asiakkaan ruokarajoitteet, jos ne ovat tiedossa
 • ilmaiset alkoholijuomat (muistaakseni noin klo 11.00-23.00), myös kunnon samppanja
 • erilaisia ruokatarjoiluja läpi päivän mm. iltapäivätee ja cocktail-aikaan paljon erilaisia pikkupaloja
 • ilmaiset softdrinkit minibaarissa, täydennetään tietysti joka päivä
 • sviiteissä hovimestaripalvelut
 • nimikoidut kirjepaperit (!)
 • joihinkin sviitteihin on oma sisäänkäynti ja hissi
 • huipputason palvelu
Eikö kuulosta aika hyvältä? Ainakin minä olen tykännyt. Jos jotain saisi toivoa niin oma uima-allas tälle siivelle kuten Bangkokin Shangrissa ja maksuttomat silityspalvelut, jotka ovat aika yleisiä Aasian Clubeilla, niin paremmaksi ei voisi enää tulla.

Pakatessa kannattaa jo huomioida, että Clubeilla on yleensä aina dress code, yleensä smart casual, mikä on hyvä.
Shangri-La Singapore Valley Wing suite dining area
Let's take the Singapore Shangri-La Valley Wing as an exemple. It's my favourite. the hotel has two Club areas, but the Valley Wing is much more exclusive. The rooms are elegant and have nice amenities. I have stayed in the suites several times, they are something to write home about!

Some Valley Wing amenities:
 • the breakfast is served in the exclusive Summit room where lots of professional waiters make your breakfast a luxurious start for the day. No wish is a problem.
 • a personalised room service menu, if they know in advance of your food restrictions. As a lacto-vegetarian I really appreciate this.
 • free alcoholic drinks (if I remember correctly from 11.00 AM to 11 PM), proper Champagne included
 • different kinds of dining during the day, e.g. afternoon tea and cocktail bites enough to fill you
 • free soft drinks in the minibar, replenished every day
 • butler service in the suites
 • your personalised stationary (!)
 • some suites have a private entrance and an elevator (!)
 • excellent top class service
Doesn't it sound great? I like! If I could make a wish, it would be a private pool for the Valley Wing guests as in Shangri-La Bangkok and maybe some free pressing.

When you pack it's worth taking into consideration that all club lounges seem to have a dress code, which is good.

Shangri-La Bangkok Private Krungthep Wing Pool
Paljonko lysti sitten maksaa? Se vaihtelee tietysti hotellista, sesongista ja kaupungista/ kilpailutilanteesta  riippuen. Yleensä noin 100,- /huone/yö enemmän kuin vastaava huone ilman Clubia .

Onko se sitten hinnan arvoista? Riippuu omista tarpeistasi ja tavoistasi. Jos et juo lainkaan alkoholia, hyöty voi olla marginaalinen. Jos juot ja syöt paljon, varmasti kannattaa.

Sitä voi laskea vaikka näin: aamiainen 30-40,-/hlö/päivä, alkoholittomat juomat 20,-, coctailpalat (joilla parhaimmillaan pystyy korvaamaan illallisen tai vähintään alkuruuan) 20-40,-, drinkit (itse lasken vain 1/ilta) 20,-. Yhteensä 90-120,-/henkilö. Eli yleensä kannattaa hyvin, kun huoneessa on kaksi henkilöä. En muista itsekään jättäneeni tilaamatta Club huonetta hinnan vuoksi. Yksin matkustaessa on kivaa, kun on ylimääräinen "olohuone", jonne voi mennä vaikka kirjan kanssa teelle, jos monsuunisade yllättää kaupungin.

Huomaat varmaan, että tykkään Clubeista. Niiden yksi hyvä puoli on se, että tunnelma on yleensä hyvin rauhallinen. Moniin Clubeihin ei muuten päästetä esim. alle 16-vuotiaita eli kannattaa tarkistaa, jos on perhematkalla.

Welcome amenities are often nicer  (Intercontinental Asiana Saigon)

How much does it cost then? Naturally it depends on the hotel, the season and the city/competition. Usually it's about 100 euros/room/night on the rate of a similar room without the Club amenities.

Of course it depends on your own priorities. If you don't drink any alcohol, it might not be (financially) worth it. If you eat and drink a lot, it's certainly worth it.

You can count it like this: breakfast 30-40 euros/person/day, non-alcoholic drinks 20 euros, the food 20-40 euros, drinks 20 euros(I count only one per night). If you are two in the room, it's certainly worth it. Altough I often travel on my own, I don't remember not booking a Club room because of the price. I like to have an extra "living room" where I can go with my book and have some jasmin tea and read, if the monsoon rain hits the town.

As you can see I like the Clubs. One major selling point to me is that it has usually a much more quieter ambience than the other parts of the hotels. There's often an age limit for the entrance btw.
 
Roses from the staff on my birthday (Four Seasons Bangkok)
 
 

6 comments:

 1. Nyt täytyy myöntää, etten ole näistä clubeista kuullutkaan. Kuulostaa oikein hyvältä, jos viettää paljon aikaa hotellissa. Kaupunkilomilla, jossa oleillaan monta yötä samassa paikassa voisi tosiaan olla ihan kiva.

  ReplyDelete
 2. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, etenkin Aasiassa. Siellä osataan tämä(kin) homma. On kyllä ihanaa, kun tulee kuumissaan kaupungilta ja joku rientää loungessa vastaan kylmän samppanjalasin kanssa! ;)

  ReplyDelete
 3. Clubeihin ei ehkä ihan tällä nimellä ole tullut tutustuttua, mutta ilmeisesti aika vastaaviin Executive -virityksiin Lähi-Idässä, esimerkiksi Dubaissa. Tuo olohuonefiilis sielläkin oli Executive Loungessa ja alkuillan naposteltavilla saattoi korvata illallisen. Ja olisimme halunneet nauttia reilusti alkoholia, niin tuolla olisi tehnyt "hyvän diilin".
  Yleensäkin minusta on hyvä diili valita vaikka 3 tähden hotellin paras huone sen sijaan, että valitsee 4 tähden hotellin huonoimman huoneen. Monesti sillä saa tosi hyvän kohtelun siitä "huonommassa" hotellissa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, Pirkko!

   Joskus ne ovat tosiaan nimellä Executive lounge tms.

   Tuohon toiseen asiaan en osaa sanoa. Jos ajatellaan viiden tähden hotelleja, niissäkin on paljon tasoeroja. Otan kyllä mieluummin halvimman huoneen esim. Peninsulasta kuin kalleimman vaikka Intercontinentalista. Saan silloin nauttia ihanista yhteisistä tiloista ja palveluista ja ovathan ne huoneetkin eri tasoa. Huonoa palvelua en ole saanut kuin kerran eli se ei minusta riipu huonetyypistä.

   Delete
 4. Riippuu siitä mitä arvostaa :-) Me tykätään pitkän päivän jälkeen oleilla huoneessa, joten iso huone on tärkeämpi kuin hulppeat yleiset tilat. Mutta jokaisen kannattaa miettiä mikä on itselle tärkeää ja tehdä valintansa sen mukaan, tietysti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä parempien hotellien huoneet ovat yleensä kookkaita ja laadukkaita, ei tarvitse valita hyvän huoneen ja hulppeiden yleisten tilojen välillä. Tuon emdellä mainitun Shangri-La Valley Wingin perushuone (deluxe) on kooltaan 57 m2. Se on riittänyt aika hyvin, kun olen ollut yksin matkassa. Yksin matkustaessa iso sviitti tuntuu joskus melkein liian isolta.

   Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.