14 March 2015

Vietnamese New Year - Vietnamilainen uusi Vuosi

Kun ajoimme kentältä hotellille, kuskini, joka oli mukavalla tavalla puhelias, ehti kertoa paljon vietnamilaisesta elämästä ja myös Tetistä eli vietnamilaisesta uudesta vuodesta. Hän korosti kovasti, että se ei ole sama kuin kiinalainen uusi vuosi. Ulkopuolisen silmään yhtäläisyyksiä on kuitenkin aika paljon.

Uutta vuotta vietetään täälläkin perheen kesken ja on tärkeää hankkia kaikille uudet vaatteet uutta vuotta varten. Vanhemmat antavat nuoremmille täälläkin hong baon eli rahaa punaisessa kuoressa. Kukat, ruoka ja erilaiset akrobaatti- ja tanssiesitykset kuuluvat juhlaan. Näin erityisen paljon keltaisia krysanteemeja.

Hotelli oli järjestänyt edustalleen hienot esitykset, joita oli ilo seurata. Pidin niitä parempina kuin Singaporessa näkemiäni, vaikka kaikki olivat yhtä taiturimaisia, vietnamilaisilla oli enemmän heittäytymistä ja teatraalisuutta mukana:


When I was driven from the airport to the hotel, my driver, who was chatty in a nice way, told me quite a lot about the life in Vietnam and the Tet which is the Vietnamese New Year. He emphasised that it's not the same as the Chinese New Year altough to an outsider it might look the same.

The new year is celebrated between one's own family and it's important to buy new clothing to everybody. The elder ones give the youngters hong bao, money in a red envelope. Food, flowers and acrobat and dance performances are important. I saw lots of yellow flowers in the city.

My hotel had organised a fine performance for the guests. I liked it even better than the ones in Singapore. While all were excellent acrobatics, the Vietnamese were more theatrical:

 


 
 
No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.