18 January 2015

Singapore National Orchid Garden

Suosikkinähtävyyteni suosikkikohteessani Singaporessa on Orkideapuutarha. Se on ihanan vihreä ja rauhallinen keidas kuumassa ja hektisessä kaupunkivaltiossa.
 
My favourite attraction in my favourite destination Singapore is the National Orchid Garden. It's a relaxing, green oasis in the hot and hectic city state.


Orkideapuutarha sijaitsee Kasvitieteellisessä puutarhassa ihan ydinkeskustan pohjoispuolella. Sinne onkin helppo kulkea joko metrolla (MRT), bussilla tai taksilla. Itse kuljen yleensä taksilla tai joskus saatan hypätä hop on-hop off-bussiin, jolloin pääsen samalla käymään helposti eri puolilla kaupunkia.

Orkideapuutarhaan pääsee helpoiten Nassim Gaten kautta. Kasvitieteellisen puutarhan sisäänpääsy on maksuton, mutta Orkideapuutarhaan maksaa vaivaiset 5$

Orkideapuutarhan sisällä tai juuri ennen sisäänkäyntiä on paljon mielenkiintoista nähtävää upeiden kasvikaunotarten lisäksi: vesiputous, kurkipatsas, Ten Hoon Misthouse (sumutalo/kasvihuone) ja Inkivääripuutarha. Misthousessa on mm. tuoksuvia orkideoita, mutta myös pahalta haisevia lajikkeita omassa nurkassaan. Kävele myös lyhyen sademetsäpolun läpi kulkiessasi sisäänkäynniltä orkideoille.
 

The Orchid garden is located just North of the city center in the Botanic gardens. It's easily reached by MRT, bus or taxi. I usually take a taxi or the hop on-hop off bus which allows me to visit some other areas as well. It's easiest to enter via the Nassim Gate. The Botanic gardens are free but Orchid garden entrance fee is 5$.

There's a lot to see in the Orchid garden or near the entrance: a waterfall, the stork statue, Ten Hoon Misthouse and the Ginger garden. the Misthouse houses both fragrant and bad smelling orchids. Don't miss the short rain forest trail when you walk from the entrance to the orchids.


 
 
 
 
 
 
 


 
 
 

 
 
  Toivottavasti nautit näistä kauniista kasveista yhtä paljon kuin minä!

I hope you enjoyed these beauties as much as I do!

6 comments:

 1. Kauniita kuvia Singaporen orkideapuutarhasta! Ko. puutarha on myös minun yksi suosikkipuutarhoista. Singaporen puutarhat (orkideapuutarhan lisäksi Gardens by the Bay) tekivät minuun niin suuren vaikutuksen pari vuotta sitten, että aion käydä niissä uudelleen. Harrastuksenani on matkustaa maailman kauneimmissa puutarhoissa, jotka yleensä valitsen ”1001 puutarhaa, jotka sinun tulee nähdä ennen kuolemaasi” kirjan perusteella.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei ja kiitos kommentistasi! Sinulla onkin mahtava tapa valita matkakohteet, tosi mielenkiintoista! Tuo orkideapuutarha on kyllä aivan ihana. Minulla on monelta matkalta sieltä kuvia, kaikkia en tähän hätään löytäyt. Tuolla Gardens by the Bayssä en ole muuten käynyt, jotenkin vierastan sen "man made"-tyyliä. Tosin, jos sinä puutarhaihmisenä pidät siitä, niin kyllä minunkin täytyy varmaan sielä käydä!

   Delete
  2. Gardens by the Bayn ulkopuutarha on keinotekoinen, mutta se on taitavasti tehty ja houkuttelee myös sellaisia kävijöitä, jotka eivät ole kiinnostuneita tavanomaisista puutarhoista. Ulkopuutarha oli kivaa vaihtelua, mutta kasvihuoneiden monipuoliseen ja hyvin hoidettuun kasvillisuuteen ihastuin täysin. Orkideapuutarha on Singaporen paras puutarha, mutta vaihtelun vuoksi kannattaa käydä joskus katsomassa Gardens by the Bayn kasvihuoneita.

   Delete
  3. Täytyypä käydä seuraavalla kerralla, kun noin kehut!

   Delete
 2. Olen varmaan ennenkin jättänyt samantyyppisen kommentin, mutta tykkään niin paljon lukea näitä Singapore-juttuja kun sinne on matka suunnitelmissa luultavasti ensi vuonna :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, jätä vaan niin paljon kommentteja kuin jaksat! :) Talvella tulossa vielä ainakin pari Singapore-postausta!

   Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.