6 January 2015

New year, a change of direction for the blog? - Uusi vuosi, uudet kujeet blogissa?

(English text in the end)

Blogi on nyt noin viisi kuukautta nuori. Huomasin heti alussa, että vanha rakkauteni kirjoittamiseen elää ja voi hyvin, vaikka se onkin työelämän tuiskeessa jäänyt ihan liikaa taka-alalle. Toki kirjoitan työssänikin, mutta enemmän tyyliin "kustannusarvio alitettiin 4,6 prosentilla". Siinä ei paljoa irrotella. :)

Nautin todella kirjoittamisesta ja rakastan matkailua ja siihen liittyviä asioita kuten lentämistä ja hotelleja, toivottavasti se on näkynyt lukijoillekin. Ongelmani on pikemminkin se, että postauksista tahtoo tulla aika pitkiä. Ennen aloitusta pelkäsin, että jospa en keksikään mistä kirjoittaa. Turha pelko!

Kivointa on se, kun huomaa jonkun kommentoineen kirjoituksia. Se on minulle palkinto siitä ajasta, jonka blogiin käytän. Siksi onkin vähän intoa laimentavaa, kun kommentteja tulee niin vähän, vaikka lukijoita onkin odotettua enemmän.

Kävijämäärien ja sivulatausten seuraaminen on todella hauskaa ja jännittävää. Ulkolaisia lukijoita on Google Analyticsin mukaan eniten Saksasta, Yhdysvalloista ja Isosta-Britanniasta, mutta myös lukuisista muista maista kuten vaikkapa Japanista ja Koreasta.

Ennen suhtauduin aika neutraalisti bloggaajien kohtuullisiin yhteistyökuvioihin ja mainoslinkkeihin. Joissain blogeissa se on kuitenkin mennyt täysin överiksi, kun mainoksia on sananmukaisesti joka välissä. Sellaisia blogeja en jaksa enää lukea. Sama koskee niitä, joiden kirjoittajat eivät vastaa kommentteihin tai vastaavat hyvin hitaasti tai jopa agressiivisesti.

Päädyin lopulta itsekin ottamaan muutaman mainoksen kokeeksi mukaan, mutta luovuin niistä hyvin pian. Kun bloggaaja tienaa pennosia (suhteessa normaalituloihinsa), mainostaja puolestaan saa käytännössä ilmaiseksi hyvää näkyvyyttä, parhaimmillaan juuri oikealle kohderyhmälle.

Tunnen olevani tällä hetkellä tienhaarassa blogin suhteen. Loppusyksyn ja tulevan työtilanteeni huomioiden on selvää, että en pysty postaamaan neljästi viikossa. Eli tahti muuttuu nyt helmikuun loppuun asti kerran viikossa postauksiin eli vain sunnuntaisin, satunnaisesti muulloin.

Toinen asia, jota olen miettinyt on se, että olisiko kiinnostavaa, jos blogissa olisi muutakin kuin matkailusisältöä. Instagram on selvästi villinnyt minut, koska siellä olen päässyt jakamaan kiinnostustani mm. designiin, hyvään vegeruokaan ja kirjoihin. Ja vähän sisustukseen, suklaaseen ja teehetkiinkin.

Mitä mieltä te olette, kiinnostaisivatko sellaiset postaukset lainkaan matkailupostausten lisäksi?This blog is now five months young. I have loved writing it, but my day job work load is so big at the moment that it seems I cannot post long posts four times every week in the near future. Thus there will be only one post weekly, on Sundays until the end of February. Occasionally on other days.

Since I started in Instagram, I have gone a little bit wild with vegetarian food, design and book photos and comments. And some decor, chocolate and warm moments with jasmin tea.

What do you think, would those kind of subjects be of any interest for you in the blog in addition to travel posts?


14 comments:

 1. Olen noista mainoksista kanssasi aivan samaa mieltä. Jos koko blogi on pelkkää mainontaa, ei sellaista jaksa seurata. Mitä taas tulee postaustahtiin, niin minusta kerran pari viikossa on ihan hyvä. En ainakaan itse ehdi lukemaan blogeja joka päivä (vaikka haluaisinkin), joten ahkeraan päivittyvistä blogeista menee joskus montakin postausta ohi, eikä niihin välttämättä muista palata enää myöhemmin.

  Itseäni kiinnostaa lähinnä matkailu- ja eläinaiheiset blogipostaukset, mutta en minä lukijana minnekään katoa, vaikka näkisinkin otsikossa jotain muuta sisältöä. En välttämättä lue vain sitä postausta, vaan vasta sen seuraavan, jossa on taas itselle mielenkiintoista tekstiä. :)

  Hyvää tätä vuotta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että harvempikin tahti olisi ok. Jos jatkan sitä kerran viikossa tahtia, ei siinä tietenkään muusta kuin matkailusta mahdu kirjoittamaankaan. Se minua on harmittanut, etten ole ehtinyt lukea muiden blogeja yhtä paljon kuin ennen, kun oma blogi vei niin paljon aikaa! Kiitos paljon kommentista, Elina! Herätti ajatuksia.

   Hyvää reissuvuotta, ja muutenkin, teille!

   Delete
 2. Niinhän sitä sanotaan, että write about what you know (mistä syystä kirjoittelen nykyään harmaista villapaidoista ja loputtomasta kiireen tunnustani...), joten vaikea sanoa, olisiko aiheiden laajentaminen hyvä juttu vai ei... Jos noista Instagram-aiheista riittäisi jutun juurta, niin siitä vain!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Totta kyllä, että kannattaa kirjoittaa siitä, mistä tietää. Ja matkailusta kuvittelen tietäväni... Sinä oletkin harmaiden villapaitojen expertti! :) Minullakin olisi taas osaamista tuosta kiireestä, ei kyllä niinkään sen hallinnasta.

   Delete
 3. Hei ja hyvää alkanutta vuotta Sinulle ja perheellesi!
  Kerran viikossa tahti kuulostaa ihan hyvältä. Minä mielelläni seuraan kyllä matkablogia. Jos sitten matkoilla on kiinnostavia ruokajuttuja, taidetta tai vaikkapa sisustusideoita ne passaavat vallan mainiosti. Matkan tulisi kuitenkin olla pääosassa. :)
  Tämä on vain minun mielipiteeni. Eläkeläinen kaikkine kolotuksineen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kommentista ja anteeksi, että vastaus viipyi näin kauan!

   Delete
 4. Itse luen mieluiten llifestyle-blogeja, joissa on monenlaisia aiheita. Postaustahdista ei kannata ottaa paineita. Elämä ensin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinulla onkin kiva lifestyleblogi itselläsi! Ja totta, elämä ensin, blogi sitten.

   Delete
 5. Kerran viikossa on oikein hyvä tahti. Hyviä vegereseptejä voisi laittaa aina väliin - vaikka matkoilta mukaan tulleilla eksoottisilla ripsauksilla

  ReplyDelete
 6. Kerran viikossa on minun mielestäni ihan ok päivitystahti. Tykkään tosi paljon matkailujutuistasi, mutta ei haittaa jos seassa on muutakin :)

  ReplyDelete
 7. Mua ainakin kiinnostaa myös muutkin jutut kun matkailu. Sulla on aina instassa niin ihania juttuja, että mielellään niistä kuulisi/näkisi tarkemminkin. Eikä pitkät tekstit haittaa, silloin kun juttu tulee luontevasti sen lukeminenkin on luontevaa :)

  Ja kirjoitat niin kun kerkeät, ei kannata asettaa itselle mitään pakkoaikatauluja, menee flowlla vaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, Anne! Kiva kuulla kokeneemman bloggaajan mielipide! Kyllä sitä muutakin sisältöä olisi kiva tehdä, mutta miten se sitten sopii yhteen tämän muun kanssa. Toivottavasti talvilomalla saa vähän etäisyyttä ja samalla purettua tätä asiaa lisää, kun on kerrankin aikaa. Hienoa, että "kollegat" ovat jeesanneet mielipiteillään! Kiitos!

   Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.