2 December 2014

Nice La Vieille Ville - Nizzan Vanha kaupunki

Nizzan vanha kaupunki on suosikkialueeni. Se on vähän turistimainen, mutta myös paikallisten suosiossa. Etenkin tori ihanine tuotteineen on pakollinen kohde joka reissulla. Kukapa voi vastustaa muhkeita mansikoita, erilaisia tuoreita parsalajikkeita, pulleita tummia munakoisoja, tummanoransseja tuoksuvia aprikooseja ja luomusitruunoita, joissa on vielä lehdet jäljellä. Puhumattakaan näistä hehkuvista kukkista!

La Vieille Ville (the old part of the city) of Nice is my favourite area. It's a bit touristy but lots of locals frequent the restaurants and the market as well. Who can resist the giant strawberries, the different kinds of asparagus, the fat dark aubergines, the dark orange apricots and the bio lemons with the leaves on. And these vibrant flowers!


Tryffelikauppa ja -ravintola
A truffle store and restaurant

Tryffelituotteita
Truffle products


Parasta Ranskasta
The best of France

Oliiviöljyjä
Olive oils

Opera

Kuuluisa Henri Auerin leipomo
The famous Henri Auer patissserie

Kuivattuja hedelmiä
Dried fruit


Oliivituotteita
Olive productsLa Prefecture


La prefecture
Toria kohti
Towards the marketTäällä voi faksata!
You can fax here!

2 comments:

  1. Nizzassa tuli aikoinaan käytyä työmatkoilla. Kävimme parin viikon messuturneilla Italiassa ja Ranskassa, välipäivät vietimme työnantajan asunolla Nizzassa. Silloin ei vielä ollut läppäreitä ja meillä oli sihteerit toimistolla. Kerran päivässä soitettiin toimistolle onko kaikki hyvin ja muuten vietettiin vapaata kaupungilla pyörien. Toisaalta messurupeamat olivat kyllä aika uuvuttavat. Oh, those were the days...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sano muuta! Kävin itsekin aikoinaan paljon messumatkoilla ja olihan se työnteko muutenkin aika erilaista, kun ei tarvinnut koko ajan olla online. Oma sihteeri oli tosiaan jokaisella, joka kynnelle kykeni! Ei tarvinnut itse tehdä matkalaskuja tms.

      Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.