9 December 2014

My 13 hotel pet peeves - 13 pientä hotelli-inhokkiani

Kun on matkustanut paljon ja asunut liian hyvissä hotelleissa, pienetkin asiat, joihin moni muu ei kiinnittäisi paljoakaan huomiota, voivat pistää silmään tai jopa ärsyttää. Kyse on siis viiden tähden hotelleista, joiden huoneet maksavat monia monia satoja euroja per yö:

When you have travelled a lot and stayed in too many good hotels, things that many people wouldn't even notice start to annoy. So this is about 5 stars that cost several hundreds of euros per night:

1. Vessapaperia ei jätetä tarpeeksi varastoon, vaan sen perään pitää soitella!
 
 There's not enough toilet paper and you have to call housekeeping to get some more!

2. Kun  maksan huoneesta satoja euroja yössä, haluan laadukkaat kempparit, en niitä "erityisesti meille tehtyjä" halpiksia.

I dislike generic or "especially made for us" toiletries in luxury hotels, it's bean counting.


Kunnon kemppareita!
Proper toiletries!

3. Pullovettä ei ole huoneessa tai sitä on yksi pullo ekana päivänä tai muuta luovaa pennin venytystä.

 No bottled water.... again, the highest achievement of silly bean counting.

4. Pyyhkeitä ei ole riittävästi. Jos maksan huoneesta satoja euroja yössä, en halua kuivata kasvojani ja hiuksiani samaan pyyhkeeseen ja muutenkin haluan paljon pyyhkeitä. Varmasti en palaa koskaan tähän hotelliin.

There are not enough towels. I hate it if I have to dry my face and hair in the same towel. I'll never be seen in this hotel again.


5. Lehti kuuluu hintaan (puhumattakaan nyt niistä, jotka veloittavat siitä...) ja kysytään minkä lehden haluan. Lehteä ei kumminkaan tule aamulla. Taas soitellaan perään, jos jaksetaan

The newspaper is complimentary (and don't get me started on those who charge you for it...) and they ask you which one you want. However, no newspaper is to be seen in the morning.
 

Tämä hotelli ei ollut mitenkään erityinen, mutta vesipulloihin oli sentään varaa.
This hotel was not special, but at least they could afford bottles of water.

6. Tilaan kalliin hotellin kalliista huonepalvelusta pastaa ja salaatin. He haluavat siitä lisämaksun, että kärräävät sen huoneeseeni!

The room service charges. I stay in their expensive hotel and order their expensive room service and they want me to pay a charge for bringing it to my room!


7. Henkilökunta luulee joskus olevansa parempia kuin asiakkaat, siihen ei totu koskaan. Tähän törmää erityisesti Euroopassa.

Sometimes the staff thinks they are better than the customers. I never get used to this which happens usually in Europe.


8. Kasvisruuaksi tarjotaan vain...arvaat kyllä: pastaa.

The only available vegetarian food is...you guessed it: pasta.

Pasta on hyvää, mutta ei joka päivä.
Pasta is good, but not every day

9. Ovella ei ole ketään vastassa, raahaan siis itse laukkuni respaan.

There's nobody to take your luggage when you arrivive, so you lug your stuff to the reception yourself.


10. Tiedän kyllä hyvin, että check in-aika on klo 14 tai 15, mutta kun olen matkustanut 15 tuntia haluan sen huoneen asap niin kuin toki yleensä aina tapahtuukin. Kun ei, niin se vaan ärsyttää, vaikka ei olekaan "laillista" syytä. Miten ne muut 90% hotelleista onnistuvat tässä?

Yes, I know the check in time is at 2 PM but I have travelled 15 hours and I need the room asap as it also usually happens. When it doesn't, it feels annoying, I can't help it, sorry. How can the other 90% of hotels manage to do it?


11. MINUN aurinkovarjoni alle tuodaan toinen henkilö. Olen Suomesta, haluan olla rauhassa! :)

The pool boys bring an other person under MY parasol  I'm from Finland, I want to be left alone! :)


Tällä altaalla oli hyvä palvelu.
This pool had excellent service.

12. Henkilökunnan jäsen viipyy hetken liian pitkään ennen kuin ehdin tarjota tippiä. Olen hyvä tippaaja, mutta annan sen juuri, kun henkilö on poistumassa. Eli sitä ei saa jäädä odottamaan.

A member of the staff stays just a little moment too long before I have time to offer the tip. I'm a good tipper but I like to see his back turn first when I say "wait a second" and give the tip.


13. Pukukoodi on, mutta sitä ei valvota.

There's a dress code but it's not policed.
No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.