7 December 2014

A Christmas in Prague - Joulu Prahassa

Vietimme Prahassa Joulun muutama vuosi sitten. Maassa oli hieman lunta ja oli aika liukasta, mutta samalla oli kyllä jouluistakin.

We spent Christmas in Prague a couple of years ago. There was some snow on the ground and the streets were slippery but it was christmassy at the same time.
Asuimme Four Seasonsissa, jonka sijainti Kaarlen sillan kupeessa oli mainio ja huoneista oli hienot näköalat. Huoneet olivat mukavat niin kuin 5* hotellissa pitääkin. Hotelli oli järjestänyt jouluisia tapahtumia kuten tuon lapsikuoron esityksiä ja kaakaotarjoilua. Joulupukkia ei näkynyt!

Jouluaaton illallinen syötiin hotellin Michelin-tähden saaneessa  ravintolassa, mutta ihan huippua ruoka ei ollut. Vegenä jouduin syömään tavalliselta listalta pastaa ja salaattia, vaikka olin etukäteen yhteydessä hotelliin.

We stayed in the Four Seasons next to the Charles bridge which guaranteed beautiful views. The rooms were comfortable as they should be. The hotel had arranged christmassy events like the childchoir below and hot chocolate was offered.

We had the Christmas Eve dinner in the hotel's Michelin starred restaurant, but unfortunately it was just ok. As a vegetarian I had to choose pasta and salad from the normal menu altough I contacted the hotel in advance.


Kuoro esiintyi Four Seasonsissa.
A choir performed in the Four Seasons.


Lautasen alla oli kalansuomuja ja kolikoita tuomassa onnea!
There were fish scales and coins under the plate to bring one good luck!

The Vltava river

Kaarlen silta /The Charles bridge

Kaarlen silta / The Charles bridge

Soittaja / A mucisian
Vanhaa kaupunkia / The old town


Joulumarkkinat/ the Christmas market


Kuuluisa kello / The famous clock


Joulumarkkinat/ the Christmas market

 
Näkymä linnan vuorelta.
A view from the castle hill

Linna/ The castle

The basilic


 

Vltava

Linna/ The castle

Vahdinvaihto linnassa / The change of guards at the castle
Havelin patsas / The statue of Havel

Näkymä kaupungin yli / A view over the city

Oluttupa / A local pub

Arvioni Prahasta Joulukohteena / My verdict about Prague as a Christmas trip destination:

Praha oli kiva kaupunki, mutten ihastunut siihen ihan niin paljoa kuin jotkut muut ovat ihastuneet. Varmaan se on kesällä viehättävämpi, mutta turistimäärä on valtava. Joulukohteeksi se oli ihan ok, vaikka joulumarkkinat eivät ole esim. Saksan markkinoiden veroiset. Kaunis kaupunkihan se on.

Älä missaa kommunismimuseota, se oli mielenkiintoinen!

Prague was a nice city, but I didn't fall head over heels for it as many other people. I'm sure it's more charming in the summer but on the other hand the tourist hordes are massive. As a Christmas trip destination it's quite ok, altough we prefer the German Christmas markets. However, it's a beautiful city.

Visit the Museum of Communism, it was quite interesting!
Svengailua Kaarlen sillalla / On Charles bridge

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.