8 November 2014

Our Christmas trips - Joulumatkojamme

Tykkäätkö olla Joulun Suomessa vai lähdetkö matkoille, kun kerran on lomaakin?

Do you like to stay at home or travel at Christmas?

Me olimme joulut kotona, kun poikamme oli pieni, koska halusimme, että hän oppii suomalaisen joulun tavat ja perinteet. Ja olisiko joulupukki löytänyt meidät jostain muualta! Joulumuistot ovat niitä kultaisia lapsuuden muistoja, vai mitä?

Kun hän oli isompi, vietimme joka toisen joulun Rukalla. Siellä oli lunta ja kumminkin sitä "oikeaa" joulutunnelmaa. Ja mäkeenkin pääsi  joka päivä, vaikka usein oli tosi kylmää! Joulupäivän perinne oli käydä raclettella Ski bistrossa.

Kun hän alkoi lähestyä lukioikää, totesimme, että alamme matkustaa joulunakin ulkomaille, mutta että välillä ollaan kotona niin kuin nyt tulevanakin jouluna. Perheen keittiömestarille (c'est moi) matkajoulu on tietysti aina helpotus ja minä niitä olen usein ehdottanutkin. :)

Viime vuosina olemme tehneet tällaisia joulumatkoja. Mitään reissuja aurinkoon emme näköjään ole joulunakaan tehneet:

We stayed at home when our son was little, so that Father Christmas could find us and that he would remember a real Finnish Christmas. When he became older we spent many Christmasses in Ruka mountain in Northern Finland skiing and enjoying the snow.

Later we decided that we'll travel some Christmasses and stay at home some others. For the family cook (that's me) a trip makes life so much easier. :)Osaka
Joulupukin apulaisia Osakasta  asti?
Santa's helpers all the way from Osaka?
 

Osaka


Tämä reissu oli ensimmäinen Japanin matkamme ja siksi ikimuistoinen. Matkan tuloksena olikin kolme Japani-fania.

Japanissa joulu on tietysti ulkoa tuotu juhla ja siksi vain (kalliiden) lahjojen ostamista. Muuten elämä jatkuu siellä ihan normaalisti. Oli kyllä hauskaa katsoa, kun nuoret pojat olivat Chanelilla ja Hermeksellä ostamassa lahjoja tyttöystävilleen. Ottakaapa, herrat, siitä mallia! :)

Tämä oli muuten varmaan ainoa kerta, kun olen noussut joulupöydästä nälkäisenä. Söimme nimittäin jouluillallisen japanilaisessa ravintolassa ja oma "kasvis"ateriani oli hyvin kevyt. Taas jouduin turvautumaan hätävarastoon eli suklaaseen. Herrat olivat kyllä tyytyväisiä upeaan ateriaansa.

Joulukoristeet otettiin välittömästi pois heti Joulupäivän jälkeen ja Uuden vuoden koristelut laitettiin tilalle. Sehän on Japanissa se iso juhla. Kannattaa muuten tietää, että monet nähtävyydet ovat kiinni jo monta päivää ennen uutta vuotta.

The trip to Osaka was our first one to Japan and we ended up becoming Japan fans. In Japan Christmas is an imported thing so it's only about giving (expensive) presents. This Christmas was the only one I have left the dinner table hungry as my "vegetarian" meal in a Japanese restaurant was quite light.

The decorations were taken down immediately after the Christmas day and replaced with New Year's decorations. The New Year is the big celebration in Japan. It's good to know that many attractions are closed already days before the New Year.Christamas tree Japan

Tokio / Tokyo


Tokiossakin vietettin Joulua, se oli jo kolmas Japanin matkamme eli aloimme olla jo konkareita. Aattoillallisella Peninsulassa oli sentään kuoro laulamassa amerikkalaisia joululauluja ja ruokakin oli maistuvaa. Kaupoissa oli jonkin verran joulukoristeita, mutta muuten joulu ei juuri näkynyt missään.

Tällä matkalla kävimme katsomassa myös Japanin keisarin syntymäpäiväjuhlallisuuksia.

When we went to Tokyo it was our third trip to Japan so we knew how everything was to be. We had Christmas Eve dinner at the Peninsula, there was a choir that sang American Xmas songs and the food was good. The shops had some lame Xmas decorations but not much.

We went to the Emperor's birthday event as well!

Tokyo Tokio Christmas
Tokio Tokyo Christmas
Meri Kurimas!

München / Munich

 
Euroopassa joulu näkyy menitpä minne vain. Olimme pari päivää Münchenissä Mandarin Orientalissa, kun poikamme oli intissä ja olisi tuntunut yht'äkkiä oudolta olla aatto ihan vaan kahdestaan kotona. Hotelli oli mukava ja joulukoristeluun oli panostettu paljon. Illallinen hotellin silloisessa Michelin-tähditetyssä ravintolassa oli todella hyvä ja täyttävä. Minulle oli tehty ajatuksella aivan oma vegemenu.

Münchenissä joulu näkyi ja tuntui joka paikassa ja meillekin tuli hyvä joulufiilis, vaikka nuorta oli kova ikävä. Joulumarkkinat Marienplatzilla olivat minusta parhaat, joissa olen käynyt. Näistä Euroopan joulukohteista suosittelenkin Munchenia eniten.

In Europe Christmas time is different, it's all over the place. We spent a couple of days in Munich which had a nice christmassy feeling. Marienplatz had the best Xmas market I have visited. Munich is actually my recomendation for an European Xmas trip. Munich Marienplatz Christmas market
Marienplatz
Mandarin Oriental Munich Christmas
Mandarin Oriental Munich


Praha / Prague


Tämä oli ensimmäinen Prahan matkani ja vaikka se oli minusta ihan kiva kaupunki, en tullut ihan niin faniksi kuin monet muut siellä käyneet. Oli toki talvi ja aika kylmää ja liukasta, mutta lunta oli vähän. Joulumarkkinat olivat kyllä pettymys Munchenin jälkeen.

Asuimme Four Seasonsissa, jossa oli sopivasti jouluista rekvisiittaa, kuoroa ja kaakaota ja muuta mukavaa. Muutenkin hotelli oli oikein hyvä ja loistavalla paikalla Kaarlen sillan kupeessa. Postaan tästä reissusta vielä erikseen ennen Joulua.

It was our first trip to Prague. I found it to be a nice city, but I didn't fall head over heels for it like so many others. It was cold and the streets were slippery. The Christmas market was a disappointment after Munich.

We stayed at the Four Seasons which was a great hotel next to the Charles Bridge. They had christmassy decorations, a choir and hot chocolate. Cosy!

Praha Prague

Praha Prague Christmas tree

Berlin


Berliinissä kävimme jo isommalla porukalla, sillä poikamme ihana avokkikin oli mukana, mikä oli tosi kivaa. Olin käynyt kaupungissa aikaisemmin, mutta Matti ei, joten kävimme nähtävyyksilläkin.

Gendarmenmarktin Joulumarkkinat olivat oikein kivat. Harmi kyllä koko reissun ajan satoi vettä, joten ihan täydelliseen joulufiilikseen ei oikein päästy. Tästäkin matkasta on paljon kuvia, joten postaan siitäkin joskus lisää.

I had visited Berlin before and I have to say I think it's a summer city like most Northern cities. It rained all the time, but the Gendarmenmarkt market was really nice.

Berlin joulumarkkinat Christmas market Gendarmenmarkt

 
Berlin
At the BranbenburgerTor

Tykkäätkö sinä olla Joulun kotona vai matkoilla?

Do you prefer to spend Christmas at home or travel abroad?

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.