9 October 2014

The Standard Verandah Copenhagen restaurant review

Söimme lounasta Standardin Verandahissa syyskuun viimeisenä lauantaina Köpiksen päiväreissullamme.
 
We had lunch at the Standard's Verandah one Saturday in the end of September during our day trip to Copenhagen.
 
 
Varaus
 
Olin varannut pöydän netin kautta. Se sujui mallikkaasti ja sain vahvistuksen sähköpostilla.

I booked on the internet which functioned ok and I got a confirmation by email.

The Standard
 
The Standard, joka sijaitsee meren äärellä ihan Nyhavnin vieressä,  koostuu useasta ravintolasta:
The Standard consists of several restaurants:
  • Studio: pohjoismaalaista gastronomiaa/ Nordic gastronomy.
    • Studiolla on yksi Michelin tähti ja sitä johtaa entinen Noma-keittiömestari Torsten Vildgaard.
    • Studio has one Michelin star and is managed by ex-Noma chef Torsten Vildgaard.
  • Almanak: modernia tanskalaista/ modern Danish food
  • Verandah: modernia intialaista /modern Indian cuisine.
  • kokonaisuuteen kuuluu myös Jazz club, joka kuulosti mielenkiintoiselta/ There's also a Jazz club which seemed interesting.

Pakollinen samppanjakuva. Nautimme aperitiivit terassilla.
We had aperitifs on the terrace.
 
Sisustus ja ilmapiiri/ The decor and atmosphere
 
Pidin erittäin paljon sisustuksesta ja tilan tyylistä. Se oli skandinaavisen eleetöntä, mutta kivoja yksityiskohtia osui usein silmään. Verandahissa intialainen fiilis tuli valaisimista (ks. ensimmäinen kuva), joka oli täydellistä. Muu olisi helposti ollut kitschiä. Muut asiakkaat olivat tyypillisiä rennon tyylikkäitä eri-ikäisiä tanskalaisia.
 
I really liked the decor. It's very Scandinavian and pretty details caught my eye. In the Verandah the Indian touch comes  from the lamps and that's quite perfect (see the first picture). More might be kitschy. The other customers were typically cool looking Danish people of different ages.




 Ruoka / The food
 
Otimme molemmat lounaslautaset, minä vegen ja ystäväni lihalautasen. En ole koskaan käynyt Intiassa, joten en voi kutsua itseäni miksikään intialaisen ruuan asiantuntijaksi. Toki olen syönyt usein intialaista mm. Singaporessa, jossa on merkittävä intialainen vähemmistö. Etenkin Rafflesin Tiffin roomissa se on mahtavaa. Euroopassa intialainen on usein länsimaalaistettua. Tykkään tulisesta!

We both had lunch platters, I had the vegetarian and my friend the meat one. I'm not a specialist in Indian cuisine as I have never been to India, but I have eaten lots of  it in e.g. Singapore which has an Indian minority population. Often in Europe the food is somehow westernised. I like it hot!

Tällaiset olivat ateriamme / We had this:
 
Vegetarian platter:
Potato Tikki (this was my favourite)
chickpea masala, potato tamarind

Paneer Tikka
yoghurt marinade, fenugreek & raisin chutney

Mushroom & Chickpea Biryani
basmati rice, mushrooms, chickpeas, raita

Meat platter:
Tandoori Lemon Chicken (this was my friend's favourite)
curry leaf, peanut chutney

Duck Seekh Kebab
minced duck, green chilli, ginger, pineapple chutney

Dum Guinea Fowl Biryani
basmati rice, guinea fowl, raita

served with cumin potatoes, tarka dal,
basmati rice or bread basket
 
Hinta oli kohtuullinen 200 DKR per lautanen eli noin 28 euroa.
Pidimme molemmat ruuasta, se maistui juuri oikealle ja lisukkeet olivat herkullisia ja oikeanlaisia. Tuo taikinakansi biryanin päällä oli minulle uutta intialaisessa ruuassa, tuli mieleen venäläinen ruoka.
 
Ainoa kehityskohde olisi se, että intialaiseen ateriaan kuuluvat oleellisesti poppadumit ja chapati-leivät. Nyt piti valita nuukasti riisin ja leipien välillä. Olisi hyvä, jos niitä voisi tilata vaikka lisämaksusta, jos niitä ei ole varaa tarjota aterian osana.
 
The price was a reasonable 200 DKR per platter, which is about 28 euros. 
We both liked the food, it tasted just as it should. No complaints here. The dough cover over the biryani was new to me. It reminded me about Russian food.
 
My only idea for development about the food is that an Indian meal without poppadums and chapatis is missing a lot. Now we had to choose between the rice and the bread. It would be better if one could buy the bread, if the restaurant can't afford to include it in the meal.


 
Herkullista!
Yummy!

Vasemmalta perunatikki, paneer tikka ja biryani taikinakannen alla.
From the left the potato tikki, paneer tikka and the biryani under the dough cover.

Palvelu / The service 
 
Alussa, kun saavuimme, henkilökunnan pasmat menivät sekaisin, koska halusimme ottaa aperitiivit aurinkoisella terassilla meren ääressä ja ravintola oli aukeamassa vasta tasan klo 12.00  Me olimme paikalla jo noin 15 vaille, joka aiheutti hämminkiä ja meitä juoksutettiin edestakaisin ulkona ja sisällä. Nuori miestarjoilija paikkasi kyllä tilannetta, kun huomasi, että emme olleet ihan tyytyväisiä. Tilannejoustoa voisikin siis lisätä.
 
When we arrived, the staff's processes and flexibility were tested as we arrived 15 minutes early and wanted to have the aperitifs on the  sunny terrace. It wasn't a very smooth operation and we were made to walk back and forth both outside and inside. The young gentleman did service recovery when he noticed that we weren't quite happy. The staff and the processes could be a little more flexible in my opinion.
 
Lopullinen arvio / The final verdict
 
Ilman muuta palaan tänne jo pelkästään ruuan vuoksi ja jazzpaikkaakin olisi kiva kokeilla. Ja mainiota, että kasvissyöjät on kerrankin huomioitu tasavertaisina!
 
I'm definitely going to go back for the food and it would be nice to check out the jazz club. And it's great that us vegetarians have a menu of our own!
 
 
Muista osallistua Köpiksen pienten tuliaisten arvontaan (ks. viime tiistain postauksessa)!

 

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!