16 October 2014

Are you a cool or a practical traveller? - Oletko cool vai käytännöllinen?

Kun on matkustanut aika paljon, mutta ei vielä ihan niin paljon kuin vaikkapa minä, monille reissaajille tulee vaihe, jossa haluaa ehkä erottautua niistä vähemmän matkustaneista.

Turisti on kumminkin aina turisti. Kun sen yli pääsee, voi taas tehdä vaikka näitä vähän nolojakin asioita, joita en ehkä itsekään olisi tehnyt joskus 15 vuotta sitten. :)

(Tämä tyhjänpäiväinen :) postaus on "sairaspäivävarastostani" eli olen loppuviikon sairaslomalla, mutta postaukset jatkuvat siis normaalisti.)

When you have travelled quite a lot but maybe not quite as much as someone like me, you might feel that you don't like to behave like an infrequent traveller.

However we are all tourists while abroad, what can you do? When you get over that, you can do these a little bit embarassing  things that I probably didn't do 15 ears ago. :)

(This nonsense :) post is from my "sick day" stock as I'm on sick leave for the rest of the week. Posting will continue as usual).

1. Suosi suomalaista! (=I fly mostly with our national carrier)

Voin ihan hyvin lentää kotoisin Finnairin sinivalkoisin siivin. Eli lennän taas pääsääntöisesti Finnairilla, jos mahdollista, koska arvostan suoria lentoja. Ajallinen säästö on merkittävä verrattuna jonkun Euroopan ison kentän kautta lentämiseen. Tietysti joskus teen niin kustannussyistä, mutta pienet hintaerot eivät saa minua kiertämään pidempää reittiä.

Ja jos totta puhutaan, ei Finnairin palvelu ole yhtään sen huonompaa kuin muidenkaan isojen eurooppalaisten lentoyhtiöiden. Kokemukseni mukaan usein päinvastoin. Mielelläni tuen myös suomalaista työtä. Tietenkin tähän vaikuttaa myös se, että Aasian huippuyhtiöt eivät juuri lennä Helsinkiin, ikävä kyllä. Eli British Airwaysin ja Lufthansan lisäksi ei ole paljon merkittaviä vaihtoehtoja.

I fly Finnair, if possible, because I value direct flights. I think their service is as good as the other European airlines', if not better. I also like to support the jobs of the Finnish crew. Well, the Asian top carriers don't unfortunately fly to Helsinki, so there are not many realistic options in addition to BA and Lufthansa.


Finnair Unikko Marimekko
Photo Finnair

2. Yes, thank you!

Businessluokkaan päästään siirtymään  joka tapauksessa ensin, joten menen reippaasti koneeseen ensimmäisten joukossa, annan takkini kaappiin, laitan tavarani paikoilleen, rentoudun ja otan vastaan tarjotun sanomalehden ja samppanjan kaukolennolla.

Economyynkin kannattaa kyllä mennä ennen viimeisiä, jos haluaa mahduttaa tavaransa hyllylle. Ei ole ollenkaan coolia yrittää hiki päässä ahtaa laukkujaan täyteen hyllyyn tai pahimmillaan jalkoihinsa, vai mitä?

You get to board first anyway while flying in business class, so I bord early,  give my coat to the crew, put my stuff in the locker and accept a glass of champagne on long haul flights. I think it's worth bording economy before the last ones as well to get your luggage in the locker and not in the leg room.

Finnair Business class
Photo Finnair

2. Where's the Big Ben again?

Voin nykyään hypätä häpeämättä hop on-hop off-bussinkin kyytiin lomalla, jotta pääsen nopeasti ja helposti nähtävyyksille. Ja vaikka olen käynyt Singaporessa 11 kertaa, saatan vieläkin hypätä sellaiseen, kun menen vaikkapa suosikkiini Kasvitieteelliseen puutarhaan ja samalla johonkin toiseen paikkaan. Lisäksi matkalla voi ihailla leppoisasti rakkaita maisemia eri puolella kaupunkia.

Sometimes I take the hop on-hop off bus to reach the attractions easily. I have visited Singapore 11 times but I still might take the bus while visiting the Botanical gardens and some other more distant place along the route.

Photo Pixabay
3. Too uncool?

Käyn siis iloisesti katsomassa tärkeimmät nähtävyydet, kun menen uuteen kohteeseen. Hauskinta on silti yleensä vaan maleksia ja katsella ympäriinsä.

I'm happy to check out the most important attractions when I visit a new destination. Walking around tends to be the most fun thing to do however.Rome St Peter's Basilica Rooma Pietarinkirkko
Pietarin kirkkoon jonottamista Roomassa
Queueing to the St Peter's Basilica in Rome

4. Starving and still searching for that restaurant you read about last winter?

Syön usein hotellin ravintoloissa. Nopeaa ja vaivatonta. Kun olen yksin matkassa, en halua käyttää kovin paljoa aikaa illalliseen. Ja ne turistiloukkuravintolat eivät todellakaan ole parempia kuin 5* hotellin lukuisat eri tyyppiset ravintolat. Tietysti käyn myös hyvissä ulkopuolisissa ravintoloissa, jos ja kun sellaisia on. Ja tutkin niitä jo etukäteen, jotta vältyn otsikon tilanteelta. Tiedän, että kuulostaa tylsältä, mutta elämä opettaa.

I often eat in the hotel's restaurants. It's quick and easy, especially when I'm travelling solo. You can't convince me that the tourist restaurants outside the 5* hotel are better than the hotel's classy restaurants. Of course I dine in outside restaurants as well if good ones are available. I check them out in advance to avoid the title's situation.Sushi Christmas dinner Japan Japani
Poikamme upea jouluillallisen pääruoka Japanissa
Our son's Christmas dinner in Japan 
5. Are you a hyperenergetic traveller?

Jos olen jossain lämpimässä ja aurinkoisessa kohteessa ja lisäksi tarjolla on hyviä uima-altaita tai kimmeltävä meri, voin joskus viettää niiden äärellä päiväkausia tekemättä mitään muuta kuin lukemalla pinon vähemmän vakavia kirjoja ja muotilehtiä ja uimalla monta kertaa päivässä. Aina ei tarvitse olla liikkeellä koko aikaa tai suorastaan suorittaa matkaa, lomathan ovat kumminkin virkistäytymistä varten. Joskus vaan tuntee, että löhöloma on juuri nyt tarpeen. Lempikohteitani ovatkin sellaiset kohteet, kuten Singapore ja Etelä-Ranska, joissa voi sekä kokea että löhötä.

If I'm somewhere warm and sunny with excellent pools or a sparkling sea, I can sometimes spend days doing nothing else than reading a pile of not so serious books and magazines and swimming several times each day. No need to be on the move all the time. After all, holidays are meant for refreshing oneself. My favourites are destinations like Singapore and the South of France where you can do both.


Aruba sea
 
6. Miss Goody Two Shoes?

Järkevät kengät...huoh... Vaikka tykkään kauniista kengistä, olen vihdoin ymmärtänyt, että korkkarit ja edes ohutpohjaiset ballerinat eivät ole jaloille suotuisia matkakumppaneita. Ikävä kyllä. Onneksi laatumerkeilläkin on joitain mukaviakin malleja. Minulla on pari Jimmy Choon kumipohjaisia ballerinoja  ja pari Tod'sin ballerinatyyppisiä kenkiä ja olen käyttänyt ne sanan mukaisesti ihan loppuun, molemmat kuuluisivat jo roskikseen, mutta en vaan raaski luopua niistä. Yhtä hyviä korvaavia ei vaan löydy.

Comfortable shoes...oh well... I love pretty good quality shoes. However I have finally understood that high heels or even thin soled ballerinas are not good travel shoes. Sad, isn't it? Fortunately the best brands have some comfortable models good for walking as well.Moschino Shoes
Nämä eivät siis ole järkevät kävelykengät.
These might not be sensible shoes for walking.

Entä sinä, oletko kovin cool matkailija vai oletko sinäkin antanut mukavuudelle ja helppoudelle periksi?

How about you, are you a cool traveller or have you given up coolness for comfort?

2 comments:

  1. Hauska postaus. Minustakin sellaiset kohteet ovat parhaita, joissa voi sekä kokea että löhötä tai muuten vain olla ns. tekemättä mitään.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Onko teillä tulossa löhökohteita? Olette olleet kovin aktiivisia matkan alussa!

      Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.