5 October 2014

A Saturday in Copenhagen

Kööpenhamina eli Köpis on mainio päiväretkikohdekin, jossa olen käynyt hyvinkin 30 kertaa. Toki yleensä olen viipynyt yön tai kaksi.
 
Copenhagen is a great day trip destination which I have visited about 30 times. Usually I have stayed a night or two tough.
 
The pictoresque Nyhavn
 
Matka / The journey

Kävin Köpiksessä viikko sitten lauantaina ystäväni kanssa. Lensimme Finnairilla ja upgradasin itseni (7500 pistettä) menomatkalle businekseen soittamalla asiakaspalveluun samana aamuna klo 6.00. Olin ajatellut nukkua, mutta kun sain aamiaisen syötyä ja Hesarin luettua, aloimme jo laskeutua Kastrupiin. Paluumatkalla minulla oli yksin exitrivi käytössäni, joten se sujui ihan ok. Lentohan kestää vain 80-90 minuuttia. Aikaa Köpiksessä oli klo 9.00:sta klo 19.00 asti, jolloin paluulento lähti.

Keskustaan pääsee helposti niin metrolla kuin junallakin. Juna menee Tivolin lähelle (Copenhagen H-asema), metrolla pääsee esim. Kongens Nytorville.

Illalla vietimme vähän aikaa Apartment loungessa Kastrupin kentällä. Sieltä saa juomista ja syömistäkin, mutta tärkeintä on rauhallinen ympäristö lentoa odotellessa. Se on aika peruslounge, mutta tuntuu aina ihan mukavalta, kun jalat ovat melkein rakoilla.

I made a day trip to Copenhagen a week ago with a friend. We took Finnair flights and I upgraded the outbound to business class with points (7500 points). I didn't get any sleep as I had planned, but it was ok. I survived the inbound in an otherwise empty exit row. :) The flight takes only 80-90 minutes. We had 12 hours in Copenhagen, a full day really.

Both the train and the metro are convenient for travel into the city. The train station (Copenhagen H) is next to the Tivoli and the subway takes you e.g. to Kongens Nytorv near Nyhavn.

In the evening we visited the Apartment lounge in Kastrup airport before the flight. It's just ok, but feels nice when your feet are killing you.


Tivoli oli jo valmiina Halloweeniin.
The Tivoli was ready for the Halloween.

Radhusplatsen

Raatihuone/ Radhus

Kuljeskelimme Strögetillä / Walking around Ströget
 
Aamulla oli vielä hiljaista.
It was quite quiet in the morning.

Ihmisen kokoinen Lego-mies vahti kauppaa.
The real sized Lego-man was guarding the store.


Hauska ikkunasomistus H&M:llä
A fun window dressing in H&M.

Sisustustrendejä
 
Jos on vähän aikaa, sisustustrendit tarkistaa nopeasti Illums Bolighusissa. Pidän kovasti tanskalaisesta designista ja varaan aina aikaa visiitille. Myymälässä on useita kerroksia ja sisustustavaraa huonekaluista lähtien. Sohva ei oikein kulje käsimatkatavaroissa, mutta ihanaa pikkutavaraa on vaikea vastustaa. Myymälä on aika keskellä Strögetiä.

If you are short of time, but interested in design, a visit to Illums Bolighus is always worth it. I love Danish design. The store has several floors, both furniture and smaller items. You can't take a sofa as hand luggage but it's hard to resist the smaller temptations. The store is in the middle of Ströget.
 
Musta ja harmaa tuntuvat tyylikkäiltä sisustusväreiltä.
Black and grey feel elegant decoration colours now.

Muuto

Joulutupa oli jo avattu useaan vierekkäiseen tilaan!
The Xmas rooms were already open!


 
Jouluvärit olivat perinteistä punaista ja valkoista eli ei mitään uutta "muodikasta".
The Xmas colours were red and white, no new "fashionable" colours.

Ostin täältä jotain tiistaina alkavaan blogiarvontaan.
 

Ströget


Sivukujalla
On a side street


Hotel d'Angleterre on avattu uudelleen täysin remontoituna.
Hotel d'Angleterre has been reopened totally renovated.
 
Nyhavnissa / In Nyhavn
 
Värikäs Nyhavn on keskustassa ja siellä on kiva kävellä ja näpsiä kuvia.
 
The colourful Nyhavn is in the city centre and a good area for a stroll and snapping photos.
 


Lounas  /The lunch
 
Nautimme lounasta The Standardissa. Siitä tulee oma postauksensa torstaina.
 
We had lunch in The Standard, I'll post a separate review about that next Thursday.
 
The Verandah in the Standard

Charlottenborg-museo /-museum
 
Kävimme Charlottenborg-museossa, jossa oli useita näyttelyitä. Niistäkin tulee oma postauksensa.
 
We visited the Charlottenborg museum which had several expositions. There's going to be a separate post as well.
 
Kaunis sisäpiha, jossa oli museokahvila.
Nice inner courtyard with a cafe.


Viineriostoksilla / The Danish pastries

Todellinen syy matkaamme oli tietysti saada käsiimme (ja suuhumme) aitoja tanskalaisia viinereitä. Löysimme ihanan leipomon Strögetin ja Magasin du Nord-tavaratalon välistä ulkona olevan kukkakaupan vierestä. Vein viinereitä kotiin ja tarkoitus oli kuvatakin ne, mutta ne katosivat jotenkin ennen kuin ehdin tehdä sen. :)

Suosittelen mitä lämpimimmällä tavalla taivaallisen ihanaa suklaaviineriä. Siinä oli varmaan 1000 kaloria, mutta aion käydä aina jatkossa ostamassa niitä Köpiksessä käydessäni.

Tiistaina blogissa alkaa pieni Köpiksen tuliaisten arvonta, muista osallistua!

The real reason for our trip was to get our hands on real Danish pastries again. We found a good bakery between the Ströget and the Magasin du Nord department store, next to the flower stand. I brought some pastries home and I ment to take photos as well, but somehow they vanished before I managed to do that. :)

The heavenly chocolate Danish is very highly recommended. It must have like 1000 calories , but I will visit this bakery as long as I'll travel to Copenhagen!


7 comments:

 1. Kööpenhamina on kiva kaupunki, jossa on jo kunnon mannermainen tuulahdus. Olin pari vuotta sitten ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen kaupungissa, viime joulun alla oli päästävä taas ja nyt on suunnitteilla viikonloppu ystävien kanssa, jos vain ehdimme ennen vuoden vaihteen Japanin-matkaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Köpiksessä tosiaan tuntuu, että on käynyt edes vähän ulkomailla. :) Se on ihanan lähellä ja pikamatkatkin onnistuvat helpolla. Me olimme edellisen kerran heinäkuun alussa ja taas oli kiva käydä.

   Delete
 2. Hei kaima :) Eipä ole aikaisemmin tullut mieleen tehdä päiväretkeä Köpikseen, mutta näköjään sekin mahdollista. Olen käynyt Tanskassa pari kertaa mutta en vielä kertaakaan Köpiksessä. Nyt on monessa blogissa ollut juttua Kööpenhaminan ihanuuksista ja aloinkin miettimään, että sen voisi lisätä must-see listalle. Lähelläkin kun on ja hyvien yhteyksien päässä. Kiitos kivasta blogista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei, kaima! Kyllä kannattaa mennä ihan päiväksikin! Köpis on kyllä kesäkaupunki niin kuin Tukholmakin, vaikka Joulun aikaan on varmaan myös paljon nähtävää. Talvella voi olla tosi tuulista eli paksu takki on tarpeen, vaikka mittari ei välttämättä näytä jäätäviä lukemia.

   Delete
 3. Niin ja osallistun arvontaan!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Laitatko kommentin vielä tuonne arvontapostaukseen, niin menee sääntöjen mukaan! :)

   Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.