23 September 2014

Le docteur who panicked- Tohtori joka panikoi

Tapahtumapaikka: Les Deux Alpes-hiihtokeskus Ranskassa

Alpeilla /In the Alps (not les Deux Alpes)
PhotoPixabay
Tämä tapahtui kauan sitten, olin vielä nuori ja ihan tavallisen näköinen suomalainen blondi. Olin innokas ja aika hyväkin laskettelija ja olenkin käynyt Alpeilla monia monia kertoja. Nyt se lysti on harmi kyllä loppu polvivaivan vuoksi.

Rinteet olivat huonossa kunnossa, koska oli ollut tavallista lämpimämpää. Kävimme vuorotellen isoissa rinteissä, koska Tomi vasta aloitteli (hän oli kolmevuotias). Jompikumpi opetti häntä. Siihenkin liittyy hauska tarina.

Olimme pikkulasten harjoittelurinteessä, jossa oli samalla hiihdonopettaja kahden aikuisen britin kanssa. He kaatuilivat niin usein, että se oli jo koomista. Lopulta hiihdonopettajalta meni ranskalaiseen tapaan hermot ja hän huusi " katsokaan tuota pikkupoikaa, ottakaa mallia, hän menee paljon paremmin kuin te!". Niin kuin menikin. :)

No, oli minun vuoroni olla ylhäällä rinteissä ja päästelin alas mustaa rinnettä, jonka jyrkkä loppuosa oli jäässä. Suksen kantit eivät pitäneet, joten kaaduin ja tulin ns. naama edellä loppumatkan. Kun henki alkoi taas kulkea, huomasin, että on ehkä paras lähteä kumminkin alas kylään.

Lähdimme lääkäriin, koska yläkylkeeni sattui. Vastaanotolla ei ollut jonoa ja pääsinkin pian nuorehkon mieslääkärin luo. Kun hän näki minut, hän sananmukaisesti panikoi ja huusi hoitajalle: "tule heti tänne, en voi hoitaa häntä yksin". Hoitaja vastasi: "hoida vain, hänellä on odotustilassa mies ja lapsi".

Tämän jälkeen lääkäri rauhoittui sen verran, että pystyi juuri ja juuri kuulostelemaan stetoskoopilla rintaani ja kylkeäni, mutta hän ei katsonut niitä juuri lainkaan. Kukaan muu lääkäri ei ole koskaan pelännyt minua. :)

Ranskalaisilla oli muuten vielä silloin hauska tapa olettaa, että kukaan ulkomaalainen ei ymmärrä ranskaa.

Onni onnettomuudessa, mitään vakavampaa ei ollut, mutta jouduin olemaan loput kaksi päivää pois rinteestä. Toivottavasti lääkärikin toipui shokistaan ilman vahvempaa lääkitystä. :)
Location: Les Deux Alpes ski resort in France

This happened a long time ago, when I was younger and an ordinary looking Finnish blonde. I was an enthusiastic and good skier. Now skiing is over for me because of a knee problem.

The runs were in a bad shape as it had been unusually warm. We took turns to ski the adult runs as Tomi was only three years old and was just learning to ski. I tell you a fun story about that as well.

We were in the kids' training area and a ski instructor was there with two British adults. They fell down quite frequently and finally the instructor lost his French temper and yelled: "look at the kid, he's much better than you are!" As he really was. :)

So, I was skiing a black run which was really icy. My skis' edges didn't hold so I fell  down and skided down face first. When I got my breath back, I decided it's best to go back to the village as I felt a little bit run over.

We decided to go see a doctor as my upper side was hurting. There was no queue at the surgery (office) and soon I went in to see a younger male doctor.

When he saw me he panicked totally and shouted to the nurse: "come here immediately, I can't see her on my own!". The nurse replied: "go on, she has a husband and a child in the waiting room". After that he calmed a little bit so that he managed to listen to my chest and side with the stetoscope, but he didn't really look at them at all. No other doctor has ever been so scared f me. :)

The French used to have a habit of assuming that foreigners don't understand French those days.

Luckily I wasn't badly hurt, but I had to stay away from the runs for the last two days. I hope the doctor got over the shock without strong medication as well. :)

No comments:

Post a Comment

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.