25 September 2014

10 destinations on my Maybe-list - Ehkä-listani

Minulla ei ole matkailun bucket-listaa, koska jos haluan mennä jonnekin, toteutan sen yleensä jossain vaiheessa.

Minulla on kuitenkin Ehkä-lista, jossa on kiinnostavia kohteita, mutta jostain syystä epäröin, ovatko ne minulle sopivia. Usein on kyse turvallisuudesta tai terveysnäkökohdista. Tai kohde voi vain tuntua liian seuramatkakohteelta tai mieleistä hotellia ei vaan löydy.

Joskus kohde pääsee pois Ehkä-listalta ja tilaan lentoliput. Näin tein äskettäin Vietnamin kanssa. Päätös syntyi lopulta yht'äkkiä. Menen sinne helmikuussa vasta ensimmäistä kertaa, mutta nyt, kun päätös on tehty, olen aivan innoissani!

(Kauniit Marrakechin kuvat ovat kollegani Marjatan.)

Marrakech Jardin de Majorel
Photo Marjatta

I don't have a bucket list for travel, since if I want to go somewhere I usually just do it sooner or later.

However, I have a Maybe-list about destinations that feel almost good, but I'm not quite sure about them. It's often about safety or health issues. Or it just feels too much of a package tour destination or there are no hotels to my liking.

Sometimes a destination is taken off the list and the flights are booked. That recently happened with Vietnam. I'll go in February for the first time and I really can't wait now!

(The sunny photos from Marrakech are by my colleague Marjatta.)

Marrakech
Photo Marjatta
Tässä Ehkä-listalaisiani:
Here goes in no order of preference:


Istanbul
Photo Pixabay

1. Istanbul: monipuolinen kohde upeine nähtävyyksineen, jonne menemme varmaan lähivuosina, kunhan viime vuosien levoton tilanne rauhoittuu. Monet luksushotellit kuten Raffles ovat avanneet uudet hotellinsa Istanbuliin ihan viime vuosina.

We'll certainly go one day. It has been a little bit restless in recent years, that's why it's still on the waiting list. Many of the best hotels like Raffles have opened a new hotel in Istanbul recently.

2.Croatia: Kroatia on varmaan upea kohde, mutta siellä olisi ehkä pitänyt käydä vuosia sitten. Enpä ehtinyt siihen kyytiin.

I believe it's a really beautiful destination. I should have visited years ago, I missed that boat.

Croatia
Photo Pixabay
 
3. Marrakech: todella kiinnostava kohde. jossa on paljon upeaa ja värikästä nähtävää. Marjatan kuvistakin saa hieman esimakua. Tuo Jardin de Majorelle on erityisen kiinnostukseni kohde. Jotkut terveysasiat hiukan huolestuttavat.

A very interesting destination and I know there's lots of wonderful colourful things to see, but I still  have some health concerns. The Jardin de Majorelle would be my top attraction.
Marrakech Jardin de Majorelle
Photo Marjatta

4. India: kuten Marrakech, mutta vielä enemmän terveyshuolia. Entinen kollegani kutsui minua käymään Delhissä, saa nähdä miten käy!

Like Marrakech, but even more health concers. An ex-colleague invited me to visit her in Delhi, we'll see what happens!

Taj Mahal, India
Photo Pixabay
5. Maldives: Malediivit on aina pitkällä listallamme, kun suunnittelemme merkkipäivämatkoja, mutta koskaan se ei yllä lyhyelle listalle. Mietimme aina onko pienillä atolleilla oikeasti riittävästi tekemistä.

Näin myös kerran ohjelman, jossa näytettiin miten he keräävät roskia mereen. Muistan sen aina, kun on puhe Malediiveista. Minusta matkailijan ei pidä tukea ainakaan räikeän epäekologisia toimintatapoja, vaikka toki matkailu sinänsä on epäekologista.

It's aways on our long list when we are planning a special anniversary or birthday trip, but it never gets on the short list. I wonder if there is not so much to do on the small atols? Also I saw a program about how they put the garbage in the sea and I always remember that when the Maldives is mentioned.
  Maldives
  Photo Pixabay
6.Bali: aika kiinnostava, mutta onko se aussien Kanaria ja muutenkin vähän turismin pilaama?  Lisäksi haluaisimme olla rannalla, vaikka tiedän, että sisäosat ovat turmeltumattomampia.

Tuo onkin aina sellainen veteen piirretty viiva, vai mitä? Jos ei ole turismia, ei ole myöskään palveluita. Jos on liikaa turisteja, ei ole enää kivaa. Bali on joka tapauksessa vielä meidän ensi kesän hääpäivämatkamme pitkällä listalla. Luin kyllä juuri, että Balilla on ollut vesikauhutapauksia, aika pelottavaa.

Quite interesting, but is it the "Canary islands" for the Aussies? Anyway, it's still on our long list for our wedding anniversary trip next summer. We would like to stay on a beach altough I know that the inner areas are more unspoilt by tourism. Also,I just read that there's been rabies cases in Bali, that's scary.
  Bali
  Photo Pixabay
7.Taipei: kuulostaa hyvältä ja eksoottiselta, mutta onkohan kumminkaan minulle?

Sounds good and exotic, but is it my kind of a destination?
  
  Taipei
  Photo Pixabay
8.The islands of Thailand: Thaimaan saaret ovat varmaan viehättäviä, mutta ne taitavat olla aika täynnä turisteja. Ja niillä pienillä hiljaisemmilla saarilla ei taida olla sopivia hotelleja. Bangkokissa olen käynyt usein, mutta saarilla en kertaakaan. Harkinnassa on joskus ollut.

They might be charming, but also full of tourists. The smaller quieter islands don't have suitable hotels either, I think. I have visited Bangkok often but never the islands.

Thailand
Photo Pixabay
9.Bermuda: hotelliongelma, en ole löytänyt sopivaa. Muuten varmaan todella kiva ja hyvin minunlaiseni kohde.

The hotel problem. I haven't found a hotel to my liking. I'm sure it's really nice otherwise and my kind of destination.

10.Montreal and Quebec: ongelmana on ensiksikin sää, onko siellä tarpeeksi lämmintä edes kesällä? Ja tuntuisivatko ne vain vesitetyltä Ranskalta? Oletko käynyt tuolla?

The problem is the weather, is warm enough even in the summer? And would it feel like a watered down France? Have you been over there?

Montreal
Photo Pixabay
Onko sinulla kokemuksia näistä harkitsemistani kohteista ja millaisia?

Have you got experiences from these travel destinations?

8 comments:

 1. Rantalomat eivät ole niinkään minun juttuni. Bermudalla olen käynyt n. 15 v. sitten. Kuulostaa ehkä eksoottisemmalta kuin onkaan.

  Montrealissa olen käynyt yli 20 v. sitten, pidin silloin ja pitäisin varmaan edelleenkin.

  Istanbul oli toisaalta mielenkiintoinen, toisaalta rasittava. Ikuinen tyrkytys oli aika hermoja raastavaa. Modernimmissa kaupunginosissa ei onneksi ollut sisäänheittäjiä ja yhtenä päivänä kävimme "lepäämässä" isossa ostoskeskuksessa, mutta toisaalta se olisi voinut olla missä päin maailmaa tahansa.

  Intiassa oli vähän sama juttu; eksoottista, mutta vähän liian tyrkyttävää makuuni. Katsellessani ohjelmia Intiasta haaveilen aina kuvausmatkasta sinne, mutta todellisuus on ruuhkainen, sotkuinen ja nykyisin matkailijalle jopa vähä vaarallinen. Katson siis edelleen dokumentteja ja tapaan intialaisia bisneskumppaneita Euroopassa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. En ole itsekään erityisemmin rantalomailija. Merkkipäivämatkoilla ollaan käyty sellaisissa kohteissa ja silloin, kun lapsi oli pieni. Ehkä niiden kohteiden suhteen on jotenkin kriittisempikin. Istanbuliin tulee varmaan mentyä lähivuosina. Intia on varmaan juuri tuollainen kuin sanot, kirjoissa ja dokumenteissa kiehtova. Oletko muuten nähnyt Rick Stein ruokamatkasarjan Intia-osat?

   Delete
 2. Mulla on aika samalainen ehkä-lista, koska bucket list kuulostaa liian hienolta listalle, jossa on ehkä sata paikkaa. :) Vietnam on aivan mahtava, olin siellä itse pari vuotta sitten äkkilähdöllä, varattiin lennot kolme päivää ennen lähtöä ja kyllä kannatti!

  Minäkin olen pitänyt Montrealista ja Quebecistä. Itse tuonne lähtiessä yhdistäisin niihin vielä Prinssi Edvardin saaren ja Nova Scotian, joista minulla on erittäin hyviä muistoja. Tuulista ja sateistahan se oli, ei mikään shortsikeli vaikka heinäkuu taisi ollakin, mutta ei paljoa haitannut.

  Marrakech on ihana, erityisesti ne markkinat. Istanbul samoin oli todella kiva, mutta olet ihan oikeassa miettiessäsi noita kahakoita.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit Vietnamista, Jenni! Odotan sitä matkaa kovasti. Tuo tuulinen ja sateinen kuulostaa vähän pahalta, tykkään, että on lämpöistä tai oikeastaan erittäin lämpöistä :). Marrakech ja Istanbul toteutuvat toivottavasti ihan lähivuosina. Kiitos, että kerroit kokemuksistasi!

   Delete
 3. Kiva listaus! Marrakechissä terveysongelmia enemmän häiritsivät kaiken maailman huijarit, että tarkkana sai olla! Mutta kaupunki oli upea, ja kannattaa ehdottomasti käydä myös muualla Marokossa, jossa meno on vähän leppoisampaa. Istanbulissa olen käynyt aikoja sitten, ja suosittelen kovasti. Tosin tämän hetken turvallisuustilanteesta en ole kärryillä. Intia on itselle sellainen kohde, jonne matkustamista epäröin kovasti, luulen että en kestäisi sitä kaaosta...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Hanna, että kommentoit ehkä-listaani! Intia voi tosiaan olla haasteellinen kohde ja lääkärituttunikin vähän varoitteli ohimennen. Maa tuntuu toisaalta äärettömän mielenkiintoiselta, mutta minäkin epäilen, että se voisi olla tällaiselle pilalle hemmotellulle :) matkailijalle hiukan liikaa. Monet reppureissaajatututkin ovat sanoneet, että ei enää koskaan Intiaan. Toisaalta pitäisi itse osata erottaa ennakkoluulot faktoista ja tarinoista.

   Delete
 4. Me olimme muutama vuosi sitten Balilla Ubudin kaupungin vierellä sijaitsevassa ihanassa hotellissa, Ubud oli mielenkiintoinen kaupunki, se on ollut taiteilijoiden asuttama ja oli näköjään vieläkin. Turistirannat jäivät toiseen kertaan.. Suosittelen ja samalla myös hotelliamme Kupu Kupu Villaa.
  Intiaan en varmaan koskaan mene, jää vaan kirjoista ja elokuvista tutuksi :)
  Ihanaa lukea matkoista!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla Balin kokemuksistasi, kiitos! Ehkä voisi yhdistää rannan ja Ubudin samaan reissuun. En tarkoita varsinaisesti turistirantaa, vaan pikemminkin merta. Hotellin olen hotellifriikkinä tietysti katsonut valmiiksi, vaikka päätöstä kohteestakaan ei ole tehty. Eli Balilla se olisi Four Seasons ainakin osan aikaa.

   Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.