10 August 2014

The crocodile incident

 Photo:Pixabay
Tämä on täysin viaton krokotiili. This crocodile is totally innocent.


Tapahtumapaikka: Viiden tähden hotellin allasalue Chao Praya-joen rannalla Bangkokissa

Loikoilin altaalla eräänä kuumana talvisena iltapäivänä. Ihanaa, pieni tuulenvirekin tuli joelta. Lepotuolini oli pienen kaiteen vieressä, joka erotti allasalueen joesta. Kun tulin altaasta uimasta, yksi allaspojista tuli pitkän kepin kanssa tökkimään vieressä olevaa pensasta, josta kuului rapinaa ja jonka ohi olin juuri kävellyt. Kysyin miksi hän tekee niin ja hän vastasi, että pensaassa on joku eläin.

Kysyin "mikä eläin" ja hän kuiskasi "krokotiili". Samalla vajaan metrin pituinen krokotiili köpötteli topakkana ulos pensaasta, mutta se ei onneksi tullut meitä kohti, vaan tepsutteli ylväästi ja ihan kaikessa rauhassa joen puoleisella reunalla. Se oli selvästi vielä pentu, mutta olisittepa nähneet ne hampaat! Nappasin allaskassini ja otin jalat alleni varsin vauhdikkaasti! Seuraava päivä oli sillä erää viimeiseni Bangkokissa ja päätinkin käyttää sen shoppailuun allaselämän sijasta...

Onko sinulla kokemuksia eksoottisista eläimistä lähietäisyydellä?

Location: A five star hotel's pool area next to the Chao Praya river in Bangkok

I was lounging by the pool one hot winter afternoon. Lovely with a little breeze coming from the river. My lounger was next to a small railing that separates the river and the hotel area. When I came back from a swim in the pool, one of the pool boys came near me carrying a long rod. He waved the rod into a small srub next to me. I asked "what's the matter?". He replied "there's an animal in there" and I heard the leaves rustling a bit.

"Which animal?" I asked, feeling already a little bit uncomfortable. He whispered "a crocodile" and at the same time a crocodile came out of the bush. Luckily it didn't come towards us but walked very calmly on a little ledge on the river's side. It was maybe a little less than one metre long, so definitely not an adult crocodile, but I saw the teeth! I have never left a pool area as quicly as I did! Next day was my last day in Bangkok, I decided to go shopping instead of lounging by the pool...

Have you had any close encounters with exotic animals?

10 comments:

 1. Wau, mahtavaa Merja! Olipas mielenkiintoista lukea eksoottisista paikoista. Itse en ole erityinen matkustustyyppi, joten tällainen virtuaalimatkailu on tosi virkistävää ja antoisaa.

  Harmillisesti pelkään jokseenkin paljon lentämistä, siksi kaukomatkat tuntuvat itselleni ylivoimaisilta. Muutaman tunnin lennon jaksan ja siksi eurooppa on tällä hetkellä se potentiaalisin kohde. Nuorempana matkustelin enemmän, onneksi on sentään tullut silloin käytyä mm. Nykissä.

  Kiitos linkistä, piipahdan täällä aina matkailemassa!

  ReplyDelete
 2. But you'll always have Paris! Harmi kyllä, jos lentäminen ei oikein maistu. Ymmärrän kyllä, vaikka itse oikeastaan tykkään lentämisestä, outo mikä outo... Kiitos, että kävit ja kommentoit! Ja kokeneen bloggarin kehitysvinkit ovat tosiaan tervetulleita. Varmaan arvasitkin, että oikea reuna on vielä osittain työn alla. Linkkiä saa sitten kyllä jakaa kavereillekin. Leppoisaa sunnuntaita sinulle!

  ReplyDelete
 3. Hyvä hyvä!!! Lisää vain näitä tarinoita, niitä on kiva lukea. Niina R

  ReplyDelete
 4. Kiitos sinne, kiva, että kävit! Juttuja on jo varastossakin, joten pysy linjoilla!

  ReplyDelete
 5. Krokot eivät taida olla ihan natiiveja Chao Phraya -joessa, joten olisivatko karanneet jokivarren krokofarmeilta parin vuoden takaisissa tulvissa? niitä ymmärtääkseni pääsi silloin karkuun enemmänkin. Päätyvät näin matkailijoiden iloksi lompakon sijasta livenä.
  Oma eksoottinen eläin oli Melakassa: kapean kadun reunalla syvä avoviemäri sadevesiä varten ja sen yli meni lautoja talojen oville. Seisoin tuollaisen laudan päällä ja kuulin sihinää jaloistani. Siellä oli n. metrin mittainen iso lisko. Poistuin paikalta varmaan yhtä reippaasti kuin Merja krokonsa läheltä.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Ja kiitos kommentista! Olet varmaan oikeassa noiden krokojen suhteen. Mietin aina välillä, että minneköhän ne isot menivät...Meidän piti mennä Bangkokiin silloin tulvien aikaan, mutta tilanne meni niin tukalaksi, että vaihdoimme kohdetta ihan viime hetkellä.
   Hui, samanlainen kokemus sinullakin. Siinä kyllä ottaa jalat alleen kuin paraskin pikajuoksija.

   Delete
 6. Tämä oli kyllä niin uskomaton juttu! Minulla tuli tästä mieleen se Kioton vessassa näkemäni käärme viiden sentin päässä jalastani... Se oli jo tarpeeksi pelottavaa mulle!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin on, reissussa kyllä sattuu ja tapahtuu! Tämä kroko ei ole mitään sinun kokemukseesi verraten....

   Delete
 7. Kiitos kivasta tarinasta Merja.
  Hanne

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ja kiitos paljon, että tulit tutustumaan blogiini! Minulla on jo monta hyvää juttua luonnoksena eli jatkoa seuraa!

   Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.