19 August 2014

My souvenirs (shopping) from Osaka

Tässä joitain tuliaisostoksiani Osakasta. Postailen myöhemmin syksyllä lisää shoppailusta Japanissa.

Totesin ennen matkaa, että vaatevarastoni on mennyt kovin tylsäksi ja että se selvästi kaipaa vähän japanilaista designia. Meninkin oitis Issey Miyaken myymälään, joka oli ilmava ja tyylikäs. Pukuhuonekin oli todella hienosti suunniteltu: sementti ja peiliseinä yhdessä tekivät "raffin" fiiliksen. Ostin sitten tuon kuvassa näkyvän jakun. Miyaken tuotteet ovat Japanissa melkein puolet halvempia kuin esim. Lontoossa.

Here are some finds from my shopping sprees in Osaka. There will be a post about shopping in Japan a little bit later in the autumn.

I had noticed before the trip that my wardrobe had gone way too bland and that I needed some serious Japanese design in it. So I went to Issey Miyake's store which was airy and beautiful. The dressing room was really cool with concrete, a mirror wall and an industrial feeling. I bought the light jacket you can see in the picture. Many Miyake's clothes cost a little bit over a half of the price as compared to London.


Issey Miyaken sovitustila.
Issey Miyake store's fitting room
Tämä pusero on Daimaru-tavaratalon pienestä shopista, jossa myytiin pellavavaatteita, joissa oli vähän käsityöläistuntumaa. Pusero on tehty Kiotossa. Enpä ole ennen omistanut Kiotossa tehtyä vaatekappaletta, oletko sinä? Ja valkoisia puseroitahan ei ole koskaan liikaa.

This linen blouse is from the Daimaru department store's little store in the store which sold some really nice clothes having an artisanal feel. It was on the same floor as stationary. The blouse is made in Kyoto which had a wow effect for me in addition to the fact that one never has too many white blouses. I wonder how many of you have clothes made in Kyoto? Not many, I guess.Tässä tämän matkan turhuus! Satuin menemään Chanelille ihan vain katsomaan mitä siellä myydään tällä hetkellä ja tulin ulos näiden pienten ihanuuksien kanssa.

Ah, this was the indulgence! It just happened I went to Chanel to take a tiny peek on what's in the store and came out with these cute little earrings.


Keramiikkakulhot (5 euroa kappale) ovat Tokyu hands-kaupasta, jonka kyllä tiesin entuudestaan, mutta en ollut koskaan käynyt siellä. Harmi, etten älynnyt kuvata lasten harjoittelusyömätikkuja, ne olivat hauskat! Pieni puutarjotin on Mujista ja syömätikut aikaisemmalta matkalta löytyivät kaapin perältä. Onkohan syömätikut-sana muuten kunnon suomea, kuulostaa jotenkin oudolta?

These blue ceramic bowls (5 euros per bowl) are from Tokyu hands which I knew about but had never visited. It's a pity I didn't take a photo of kids' training chop sticks. They were kind of funny! The little tray is from Muji and the chop sticks are from an earlier trip to Japan.


11 comments:

 1. Syömätikut, riisipuikot? Mukavan haastava syömistapa. Ja aika vaarallinen addiktio sinulla taitaa olla Chaneliin...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei ollenkaan, koska melkein kaikki rahat menevät matkustamiseen! Korvikset olivat syntymäpäivälahja itseltä itselle. Eikä kotoakaan ole vielä lähetetty Chanel-vieroitukseen! :) Tikuilla syöminen vaatii hiukan harjoittelua. Hyvä puolihan on se, että ei tule ahmittua kovin paljoa.

   Delete
 2. Ai syömäpuikot? Ne pyytämällä saa Suomessa henkilökunnan hymyilemään ja pöytäseuran ällistymään. "Osaat sä syödä noilla?" "Kohta näet."

  Alun perin päädyin tänne pinkbubblen kommentteja luettuani. Jos haluat vastata 11 kysymykseen, löydät ne blogistani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin varmaan! Kollegani panivat minut aikoinaan harjoittelemaan pähkinöiden syöntiä tikuilla. Pink Bubble on mahtava blogi. Hienoa, että joku jakaa osaamistaan sillä tavalla! Käyn kurkkaamassa kysymyksiäsi. Kiva, että kävit blogissani!

   Delete
  2. Hei ja kiitos vielä kommentistasi sekä tässä että pogoilevien popojen puolella. Lontoo-sarja jatkuikin tänään museojutulla. Pari muuta vielä viikon varrella.

   Delete
 3. Ihania ostoksia kerrassaan. Ihastuin kovasti tuohon Issey Miaken vaatteeseen, mieletön! Ja niin, Chanel nyt on Chanel ihan kaikissa muodoissaan, ja tietty valkoinen pellava kans. Eli kelpais mullekin nuo sun valinnat :)

  Mä oon muuten jotenkin tosi fiiliksissä sinivalkoisesta keramiikasta, ne antaa sopivasti piristystä valkoisiin perusastioihin. Ostin joku aika sitten ihan Stockalta sellaisia sinivalkoisia etnisiä kuppeloita, ne on myös aika ihania.

  ReplyDelete
 4. Juu, eikös Miyake olekin vähän erilainen. Muuten oli kyllä paljon yksivärisiä tuotteita, tämä oli poikkeus. Ja silti musta/harmaa! Nuo kuviot ovat jotain hyvin ohutta kumipainatusta. Tykkään mieluummin ostaa yhden tai kaksi erityistä juttua kuin kassikaupalla trendivaatteita, vaikka toki käyn Uniqlossa täydentämässä t-paitavarastojani. Sinivalkoinen keramiikka on jotenkin raikasta. Mulla on Rörstrandin Ostindiaa, nuo käyvät niidenkin kanssa hyvin.

  ReplyDelete
 5. Ihania löytöjä! Kioto pellavainen näyttääkin ihana pehmeältä. 20-luvun alussa syntynyt äitini opetti aikanaan, että naisella pitää olla vähintään puoli tusinaa valkoisia paitoja.
  T. Tiina

  ReplyDelete
 6. Kiitos! Paita on pehmeä ja vilpoinen. Äitisi oli kovin viisas nainen!

  ReplyDelete
 7. Tokion & Kioton matka on edessä vuoden vaihteessa, joten Japanin vinkit tulevat tarpeeseen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syksyn mittaan on tulossa useita erilaisia Japani-postauksia, kannattaa kurkistella! Ja ihanaa matkan suunnittelua, se on niin kivaa! Onko sinulla muuten jotain toivetta Japani-postaukselle?

   Delete

Kiitos kommentistasi!

Thank you for commenting!

Note: only a member of this blog may post a comment.